Wie zijn we

Kazou is de jeugddienst van de Christelijke Mutualiteit.


Wij zijn een organisatie die in Vlaanderen actief is. Al meer dan 60 jaar organiseren wij kwalitatieve en betaalbare vakanties voor jongeren in binnen- en buitenland.

Om alles organisatorisch goed te laten verlopen is Kazou opgesplitst in deelorganisaties volgens geografische ligging. Elk van die 'verbonden' werkt autonoom wat betreft de invulling van het vakantieaanbod en de bijbehorende moniwerking. Zo is Kazou Brugge verbonden aan de Christelijke Mutualiteit Brugge.

Vandaag begeleiden in regio Brugge om en bij de 600 monitoren jaarlijks zo'n 5000 kinderen en jongeren op een 80-tal vakanties in binnen- en buitenland dit zowel in de zomer als in de winter. Er wordt elk jaar een basiscursus georganiseerd en specialisatiecursussen zorgen voor bijscholing van onze monitoren. Een uitgebreid team van gekwalificeerde Kazou-instructoren verzorgt deze opleidingen.

Onze vakantiedienst bevindt zich in Hof Lanchals, achter de Halletoren in de Brugse binnenstad. Dit gebouw werd enkele jaren geleden aangekocht door de Christelijke Mutualiteit en vormt nu de thuisbasis voor o.a. Kazou.

Naast de 600 vrijwillige monitoren wordt de vakantiedienst permanent bemand door enkele vaste medewerkers.  Joannes, Lies, Mathias, Nadia en Nathalie vormen samen het vakantieteam.